Seminari. Introducció pràctica a la Política Econòmica

(Available only in default language)

Aquest seminari s'ofereix en sessions d'una hora i mitja setmanals a partir de la darrera setmana de setembre (13 setmanes)

Dimecres de 13 a 14 hores a l'aula 18 de l'edifici Ramon Llull
Dijous de 13 a 14 hores a l'aula 23 de l'edifici RamonLlull

 

En aquesta activitat s'oferirà una aproximació sumària als problemes de l’Economia, a partir d'articles i comentaris de l’actualitat que apareguin als mitjans de comunicació. L’estructura de l’activitat será l'habitual en tots els cursos de Política Econòmica (análisis dels objectius i dels instruments), però orientada a l’actualitat. Així, serà inevitable tractar de l’estabilitat de preus, de la desocupació, de les pensions, de la Política Fiscal (espanyola), de la Política Monetària (del BCE),etc.

I tot això sense oblidar aquelles qüestions que puguin preocupar l'alumnat, o les referències històriques que puguin ser pertinents (déficits crònics espanyols durant el segle XIX, la crisi del 1929, la Política Econòmica del franquisme i de la Transició, el Finançament Autonòmic, els orígens de la darreracrisi, etc.).

Estracta d'un curs gratuït, impartit des de la darrera setmana de setembre fins a les vacances de Nadal. Permet obtener un reconeixement acadèmic.

Professorat:

  • Joan Mir i Obrador, profesor col.laborador honorífic de la UIB
  • Gonçal A. López Nadal, profesor emèrit d’Història Econòmica
  • Josep I. Aguiló Fuster, professor titular d’Història del Pensament Econòmic

Edifici Ramon LLull: Dimecres de 13 a 14 hores a l'aula 18 de l'edifici RamonLlull i dijous de 13 a 14 hores a l'aula 23 de l'edifici RamonLlull Una hora i mitja semanal (13 setmanes)

Enllaç:

diari.uib.cat/Seccions/taulers/cursos/Cercador/f17abf9a0a50525d0133290b74e9d381.html

Event date: 26/09/2018

Publication date: Thu Sep 20 23:36:00 CEST 2018